Advocaat erfrecht nodig in Amsterdam?
Bel vrijblijvend:
Home > Erfenis afwikkeling
hand erfenis afwikkelen

Hulp bij erfenis afwikkelen

Erfenis afwikkeling in Amsterdam

Al kort nadat een dierbare overlijdt moet de afwikkeling van de erfenis in werking worden gezet. Hierbij moet met allerlei zaken en risico’s rekening gehouden worden.

Executeur

Meestal wordt in het testament een executeur aangewezen. Dit kan een familielid of juist een buitenstaander zijn. De executeur zorgt ervoor dat de erfenis goed wordt afgewikkeld. Zo inventariseert hij of zij de bezittingen en betaalt rekeningen. De afwikkeling van de erfenis is echter pas definitief wanneer alle erfgenamen akkoord gaan met de verdeling.

De notaris geeft een verklaring van erfrecht uit. Deze bevat allerlei informatie over de overledene.  De erfgenamen worden hierin benoemd. De verklaring is niet verplicht, maar is vaak nodig bij de afhandeling van de nalatenschap.

Geschil erfenis afwikkeling Amsterdam

Bij de afwikkeling van een erfenis komen veel emoties om de hoek kijken. Er kan sprake zijn van jaloezie of zelfs grote woede bij de verdeling van bezittingen. Vaak zijn de betrokkenen nog totaal onervaren op dit gebied. Een ruzie met nare langdurige gevolgen is hierbij een risico. Bent u in Amsterdam verwikkeld in een geschil rond de afwikkeling van een erfenis? Schakel dan de hulp van ons kantoor in. Wij helpen u bij het maken van de juiste beslissingen. Zo kunnen wij u ook adviseren of u een erfenis moet aanvaarden of verwerpen. Neem contact op met onze gespecialiseerde advocaten in Amsterdam.

Menu