Advocaat erfrecht nodig in Amsterdam?
Bel vrijblijvend:
Home > Testament aanvechten
touwtrekken testament aanvechten

Hulp bij testament aanvechten

Testament aanvechten bij twijfel

Heeft u het idee dat u benadeeld wordt bij de afwikkeling van een testament? Twijfelt u aan de eerlijkheid van een bepaald legaat? De inhoud van een testament kan soms uit het niets anders zijn dan u had verwacht. Het is in sommige gevallen mogelijk om een testament aan te vechten.

Testament nietig laten verklaren in Amsterdam

Er kan reden zijn om de geldigheid van een testament in twijfel te trekken. Denk bijvoorbeeld aan heel oud of ziek persoon. Hij of zij kan in het laatste levensstadium een aanpassing in het testament doorgevoerd hebben. U kunt het testament aanvechten wanneer u denkt dat de persoon in kwestie niet in staat was om een weloverwogen besluit te nemen. Schakel in dit geval rechtshulp in. Ook wanneer u een vermoeden heeft van misbruik of dwang. De rechter heeft hierin het eindoordeel en kan het testament nietig verklaren.

Interpretatie

Onduidelijkheid bij de interpretatie van een testament of legaat kan ook tot een geschil in de afwikkeling van het testament lijden. In sommige gevallen kan de inhoud van het document op meerdere manieren uitgelegd worden. Ook kan een testament verouderd zijn. Het past dan niet meer bij de huidige leefsituatie van de erfgenamen. Dit kan reden zijn om het nietig te laten verklaren. Bij twijfel kunt u het testament aanvechten. Schakel in de regio Amsterdam een van onze advocaten in voor rechtsbijstand en duidelijk advies.

Menu